Ångerrätt & Reklamation

ÅNGERRÄTT

KappAhl hoppas att du som kund alltid ska bli nöjd med det du beställer men skulle du av någon anledning ångra dig så har du 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit varan enligt Distans- och Hemförsäljningslagen. Detta gäller även prissänkta varor samt varor på REA. Du får givetvis prova varan du beställt (förutom plomberade plagg såsom bad- och underkläder) för att se att allting är till din belåtenhet. Plomberingen på bad- och underkläder ska vara kvar för att retur ska kunna ske. 

Du kan returnera varan till KappAhl på två enkla sätt; antingen lämna tillbaka varan i en KappAhl-butik eller skicka tillbaka varan till KappAhl Shop Online. Utförliga instruktioner för hur du gör finner du nedan.

Ångerrätt varor till KappAhl Shop Online

Vid köp av varor på Webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela KappAhl detta inom 14 dagar från att du eller någon av dig angiven person mottagit den beställda varan (ångerfristen).


Hur gör jag om jag vill ångra mig?

Vill du utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till KappAhl om ditt beslut att utöva ångerrätten (t.ex. ett brev avsänt per post, fax eller e-post). Du ska ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer, fakturanummer och namn på varan i meddelandet. Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram, se här.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det när du sänder in ditt meddelande att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen löpt ut. 


Du som kund betalar returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att du har mottagit varan. KappAhl rekommenderar därför att du skickar varan väl emballerad, i fint skick och i originalkartong. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till KappAhl.


Återbetalning 

När du utövar din ångerrätt kommer KappAhl att betala tillbaka det belopp som du betalat för varan, inklusive leveranskostnader (men då räknas inte extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Returfrakten står du själv för. Vid retur av del av order återbetalas leveranskostnaden inte.

Avdrag 

På det belopp som ska återbetalas har KappAhl rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. 


KappAhl betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med den dag då KappAhl tog emot ditt meddelande om utövande av ångerrätten. KappAhl får dock vänta med återbetalningen tills KappAhl tagit emot varan eller du har visat att varan har sänts tillbaka. Återbetalningen kommer att ske via det betalningsalternativ som du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.


Returer ska göras till oss enligt de uppgifter som anges på Webb-platsen eller i KappAhl Köpvillkor, som finns här.


BYTESRÄTT

KappAhl erbjuder dig en möjlighet att byta varor i butik. Då slipper du att betala returfrakt om du ångrar ditt köp. Du har 30 dagars öppet köp från att du eller någon av dig angiven person mottagit den beställda varan. På reavaror gäller 14 dagar (ångerrätt). För att kunna byta en eller flera varor i någon utav KappAhls butiker krävs att du tar med kvitto (fås vid kortköp) eller faktura (gäller som kvitto vid faktura köp) till butiken. 

Önskar du som kund att via KappAhl Shop Online byta någonting du har beställt får du utnyttja din ångerrätt, se ovan.

Du kan returnera enkelt på två sätt; Antingen lämna tillbaka varan i en KappAhl-butik eller skicka tillbaka varan till KappAhl Shop Online.

1. Returfrakt 0 kr när retur görs direkt i någon av KappAhls butiker

Enklast och billigast för dig som kund är att lämna tillbaka varan direkt i någon av KappAhls butiker. Vid godkänd retur får du tillbaka pengarna/sätts in på kortet direkt och du behöver inte betala någon returfrakt. Vid retur/byte i butik vid betalning med faktura behåller du din faktura från Klarna och betalar den innan förfallodagen. Returnerar du delar av ordern måste du även då betala hela beloppet till Klarna. Du återbetalas i butiken.


Om du är medlem i Life & Style by KappAhl och ditt köp, som du vill returnera, var bonusgrundande måste du även ta med ditt medlemskort till butiken för att din retur ska kunna genomföras.

VIKTIGT! För att kunna returnera en eller flera varor i någon utav KappAhls butiker krävs att du tar med kvitto (fås vid kortköp) eller faktura (gäller som kvitto vid fakturaköp) till butiken.

2. Returfrakt 39 kr när retur görs via KappAhl Shop Online (via Schenker)
Om du väljer att skicka tillbaka varan till KappAhl Shop Online, kan du använda fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns med i paketet vid leverans. Fraktsedeln är förbetald, men returfrakt kommer att debiteras i efterhand på det returbelopp som ska återbetalas till dig som kund. Returfrakten kostar 39 kr. KappAhl löser inte ut returnerade varor mot postförskott.

Bipackat vid leverans finns även en retur/reklamationsblankett. Vänligen ange returorsak på returblanketten. Om du saknar frakt- och/eller returblankett, kontakta Kundtjänst på 0771-780 780 eller info.shoponline@kappahl.com.

Gör så här vid retur till KappAhl Shop Online
1. Fyll i returblanketten som finns bipackad i paketet. Ange alltid returorsak.
2. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong. Använd gärna originalemballaget.
3. Sätt på fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns bipackad i paketet. På fraktsedeln finns alla uppgifter som behövs för att returen ska komma rätt samt att returfrakten är förbetald. Självklart kan du även betala portot själv och skriva följande returadress på paketet:

KappAhl AB
Idrottsvägen Port 25
431 24 Mölndal

4. Använder du dig av den förbetalda fraktsedeln måste du lämna in returpaketet på ett av Schenker PrivPaks återlämningsställen. Väljer du att betala portot direkt själv kan du lämna in paketet på valfritt ombud.
5. När vi mottagit returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna till dig. Se mer info under rubriken 
”Återbetalning” nedan.

REKLAMATION

KappAhl försäkrar att varje vara har blivit noggrant undersökt innan den skickas till kund. Visar det sig att varan trots allt är skadad eller felaktig ersätter vi kunden med ny vara, om den finns, om inte med pengar motsvarande det kunden betalat för varan samt transportkostnader.

Det enklaste sättet för dig som kund att reklamera en vara är att besöka en KappAhl-butik. Kom ihåg att ta med dig kvitto eller faktura för att vara garanterad rätt pris. Vid uteblivet kvitto ersätts du med det aktuella priset för varan i kassan.

Om du är medlem i Life & Style by KappAhl och ditt köp, som du vill reklamera, var bonusgrundande måste du även ta med ditt medlemskort till butiken för att din retur ska kunna genomföras.

Om du väljer att skicka tillbaka produkten till KappAhl Shop Online använder du fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns med i paketet vid leverans. Vänligen fyll även i retur/reklamationsblanketten som är bipackad och ange reklamationsorsak. Om du saknar frakt- och/eller returblankett, kontakta Kundtjänst på 0771-780 780 eller info.shoponline@kappahl.com.

KappAhl löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Tänk på att förpacka varan väl, då du som kund bär ansvaret för transporten till KappAhl.

Vid eventuell tvist kommer KappAhl att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Gör så här vid reklamation till KappAhl Shop Online (via Schenker)
1. Fyll i retur/reklamationssedeln som finns bipackad i paketet. Ange alltid reklamationsorsak.
2. Vik ihop och packa varan väl i ett paket. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong.
3. Sätt på fraktsedeln (förbetald kundretur) som finns bipackad i paketet. På fraktsedeln finns alla uppgifter som behövs för att returen ska komma rätt samt att returfrakten är förbetald.
4. Lämna in paketet på ett av Schenker Privpaks återlämningsställe.
5. När vi mottagit returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna till dig. Se mer info under rubriken ”Återbetalning” nedan.

ÅTERBETALNING

Återbetalning sker inom 14 dagar från det att KappAhl tagit emot returen och konstaterat att du haft rätt att reklamera eller ångra ditt köp. KappAhl ansvarar inte för leveranser som skickas tillbaka till oss.

Om retur görs på delar av ordern betalas ej frakt och eventuell fakturaavgift tillbaka.

1. Retur/reklamation gjord via KappAhl-butik
Huvudregeln är att pengar vid retur/reklamation betalas tillbaka på det sätt varan är betald på.

• Kortbetalning
Vi sätter tillbaka pengarna på ditt kort. Återbetalningen kommer att synas på ditt konto inom ett par dagar från det att vi gjort återbetalningen.

• Fakturabetalning
Kunden väljer hur pengarna ska betalas tillbaka, som kontanter eller att pengarna sätts in på valfritt kort. OBS! Tänk på att om fakturan inte är betald när retur/reklamation görs i butik, ansvara du fortfarande för att fakturan betalas senast enligt angiven förfallodag.

2. Retur/reklamation gjord via KappAhl Shop Online

• Kortbetalning
Vi sätter tillbaka pengarna på ditt kort. Återbetalningen kommer att synas på ditt konto inom ett par dagar från det att vi gjort återbetalningen.

• Fakturabetalning
Har du betalt fakturan kommer Klarna att kontakta dig via mail för att inhämta kontoinformation från dig. Därefter kommer returbeloppet att sättas tillbaka på ditt konto.
Har du inte betalt fakturan kommer varan du returnerat att krediteras från din faktura. När du därefter ska betala fakturan ska du dra bort den returnerade varans värde från totalbeloppet.

OBS! Använder du vår returfraktsedel (förbetalt returporto om 39 kr) måste du lägga till 39 kr extra för detta när du betalar fakturan. Känner du dig osäker över fakturabeloppet du ska betala ta då kontakt med kundtjänst på 0771-780 780 eller info.shoponline@kappahl.com.

Exempel: Du har beställt en vara för 199 kr och betalat frakt 39 kr och fakturaavgift 19 kr. Enligt distans-handelslagen för ångerrätt har du rätt att få tillbaka den ursprungliga fraktavgiften och fakturaavgiften, men måste själv stå för returfrakten. Detta innebär att du som kund får tillbaka 199 kr + 19 kr + 39 kr – 39 kr = 218 kr.

Om retur görs på delar av ordern betalas ej frakt och eventuell fakturaavgift tillbaka.